Logo - Sko & Nøkkel Spesialisten

Skomakertjenester i Viken

Sko & Nøkkel Spesialisten reparerer mye mer enn bare sko! Vi reparerer alt mulig så lenge vi har mulighet og finner en løsning.

Her er noen av skomakertjenestene vi utfører:

Vi er kreative og finner som regel alltid en løsning på problemet, ingen oppgaver er for store eller for små!

  Hælflikking

Vi skifter materialet "flikken". Enten grunnet slitasje, eller for at de er harde og glatte å gå på. Er hælene skeive så bygger vi dem opp til original høyde før vi setter på ny flikk. Dersom materialet utenpå hælen har løsnet eller revnet, så limes dette på plass for et pent resultat.

 

Mange lurer på om det går an å reparere skoene når ”spikeren” på hælen har kommet frem. Det enkle svaret på dette er: Ja, det er ingen grunn til å kaste skoene av den anledning! Ta heller turen innom oss så ser vi på saken.

  Såling

Det mange ikke tenker på er at sålen også blir slitt. Det kan derfor være lurt å oppgradere denne samtidig som hælene. Vi vet at materialet som brukes på nye sko veldig ofte ikke lever opp til kundens forventninger når det gjelder slitasje og glatthet. Med nye såler under skoene øker slitestyrken, det blir mindre glatt og ofte mer komfortabelt å gå i skoene. Gi oss beskjed om du har spesielle ønsker knyttet til akkurat dine sko!

 Helsåling VIBRAM

Dette er en omfattende reparasjon som ofte blir gjort på fjellsko der hele sålen har «gått i oppløsning» og det ikke hjelper å lime. Vi fjerner da den gamle sålen og monterer en helt ny og solid VIBRAM såle. 

   Liming

Vi ser ofte at limingen løsner på sko. Dette løser vi gjennom å først rense bort gammelt lim og møkk. Deretter limes skoen og settes i en spesiell pressemaskin for en solid og levedyktig reparasjon.

  Søm Glidelås

Det blir ofte en "knekk" i glidelåsen, dette medfører til at hele glidelåsen må skiftes ut. Hvis glidelåsen åpner seg når man lukker den, kan det i noen tilfeller holde å skifte trekkeren. Vi har mange forskjellige farger og lengder på glidelås. For å motvirke at dette skjer er det lurt at støvlettene står oppreist eller henger.

  Sålekant

Sålekant kalles det når skinnet revner nederst ved sålen. En vanlig måte å oppdage dette på er at man blir våt på føttene. Dette repareres gjennom å tilpasse en lærbit som vi putter inn i hullet. Den blir så limt og sydd fast før vi dytter den inn under innersålen som vi limer og presser på plass.

  Hælfor

Nytt hælfor er nødvendig når det slites hull innvendig bak i skoene. Til dette brukes mykt skinn som tilpasses, limes og syes på plass.

  Strikk

Strikken på sko har en begrenset levetid. Når den blir ødelagt skifter vi strikken slik at skoene blir brukbare på nytt.

  Borrelås

Når borrelåsen ikke lenger fester seg, er det på tide å bytte den ut. Vi fjerner den delen som er ødelagt og tilpasser, limer og syr en ny bit på plass.

  Handsøm

En del sko er håndsydde på oversiden. Når denne tråden ryker så ordnes dette med spesialnål og tråd.

  Omfarging

Vi kan bytte farge på en del typer sko. Vi renser dem grundig og maler eller sprayer med ny farge et par ganger for å få et vellykket resultat. Lær kan reagere på ulike måter avhengig av blant annet hvordan læret tidligere blitt behandlet, og hvilken del av dyret det kommer fra. Man kan derfor ikke på forhånd gi noen garanti på hvordan resultatet vill bli. Det er i hvert fall enklere å farge fra lys til mørk enn omvendt!

  Utblokking

Er skoen for trang kan vi blokkere dem ut både i lengde, bredde, fot og skaft. Til dette formålet brukes først en spesiell spray som gjør at fibrene i skinnet har lettere for å vies ut, før man putter dem i en maskin som gjør skoene større. NB! Det er en viss risiko forbundet med å blokkere sko da vi aldri kan gi noen garanter på at skinnet ikke sprekker. Dette skjer dog ytterst sjelden, men det kan uansett være greit å vite.

  Gelenk

Gelenken er den platen som sitter i de fleste sko for å skape stabilitet mellom hæl og såle. Det skjer at denne knekker og det må da monteres en ny metallplate i skoen som festes med skruer og aluminiumsnagler.

  Innersåler

Det kan være lurt å skifte sålen inni skoen jevnlig, både på grunn av hygiene og komfort. Det finnes mange forskjellige typer og materialer avhengig av sesong og individuelle behov. Ta kontakt om du har spesielle ønsker!

  Metallhemper

Forekommer ofte på fjellsko, hvis disse ryker fjernes den gamle og vi monterer en ny lignende.

  GoreTex-søm

Fjellsko og noen vintersko har GoreTex-membran mellom overlæret og innerforet. Gjennom å åpne opp skoen på riktig måte kan man ta vare på dette membranet slik at skoen fortsatt er vanntett når den er sydd.

  Lærpleie

Alt lær må pleies! Her finnes det utallige mengder produkter, og det eneste man trenger er å vite hvilke produkter som skal brukes til hva.

 

Vi renser skoene dine grundig, påfører skokrem som behandles godt inn i skinnet for å avslutte det hele med et tynt lag av fett, dette for å gi skinnet ekstra næring og beskyttelse. På tørt brunt skinn må en regne med nyanseforandring.

 

Semsket og nubuck renses først med en spesiell børste eller svamp sammen med rensemiddel. Etterpå brukes impregneringsspray eventuelt med farge for å friske opp den opprinnelige fargen og gi beskyttelse.

Kan vi hjelpe deg med reparasjon av sko?

Ta kontakt dersom det er noe du lurer på, eller om du har spesielle ønsker vedrørende reparasjon av sko. Vi finner alltid en løsning!

Kontakt oss